Okolica i sadržaj

Okolica i sadržaj

Što je u blizini

Plaže i okollica

Javni prijevoz

Najbliže zračne luke

Biograd na Moru

Nalazi se između Zadra i Šibenika.
Biograd na Moru, grad i luka u sjevernoj Dalmaciji, nalazi se 28 km južno od Zadra, prema popisu iz 2011. godine ima 5.569 stanovnika. Smješten je na malom polutoku i kopnu. Na njegovoj sjevernoj strani je uvala Bošana a na južnoj Soline. Ispred grada su otoci Planac i Sv. Katarina (sa svjetionikom). U uvali Soline nalazi se velika javna, pješčana plaža okružena borovom šumom. Biograd je lokalni trgovački i prometni centar, s dobrim vezama prema svojem zaleđu, okolnim obalnim naseljima i gradićima i otokom Pašmanom.

Zadar

U Zadru možete uživati u različitim ljetnim prigodnim manifestacijama, koncertima na otvorenom, te raznovrsnim klubovima i restoranima. Star oko 3000 godina, Zadar je grad iznimne povijesti, bogat kulturno-povijesnom baštinom; crkve, ulice, trgovi, muzeji.. od čega vrijedi istaknuti crkvu Sv. Donata (9 st.), crkva i samostan sv. Marije (11 st) s izložbom Zlata i srebra grada Zadra, rimski Forum (3 st.), Kalelarga (glavna gradska ulica).. Od modernih atrakcija tu je dobro poznata instalacija Pozdrav Suncu na zadarskoj Rivi, Morske orgulje – jedinstven spoj arhitekture i glazbe.

Park prirode Vransko jezero

Nalazi se između Zadra i Šibenika.
Vransko jezero je najveće prirodno jezero u Hrvatskoj, te poznati ornitološki rezervat za 251 vrstu ptica. Prostire se na 57 četvornih kilometara jedinstvenog močvarnog područja.

Marina Betina

Marina Betina je jedinstveno arhitektonsko rješenje projektirana u ideji i formi broda, koje simbolizira vjekovnu povezanost ljudi mora i brodova. Marina Betina je mjesto ugodaja, intimne atmosfere i božanske umjetnosti, u kojoj vlada potpuni sklad izmedu okruženja i sadržaja.

Marina kornati

ILIRIJA d.d. je pionir nautičkog turizma u Biogradu na Moru. Prepoznavši iznimni potencijal Biograda na Moru kao nautičkog grada smještenog u neposrednoj blizini kornatskog arhipelaga, Ilirija d.d. je davne 1974. godine izgradila prvu nautičku luku u Hrvatskoj, današnju hotelsku luku iz koje se sustavno započeo razvijati nautički turizam po cijelom Jadranu, i prvu vlastitu charter flotu od četrdeset Elanovih plovila, te je s punim pravom ponijela naziv pionira nautičkog turizma, dok je grad Biograd postao kolijevka nautičkog turizma.